Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Skorpió ház

2010.06.25

Kép Klónok, mikrochip-vezérelte élő halottak, drogbárók és egy furcsa, falanszterszerű világ, amelyet mintha Asimov és Orwell együtt találtak volna ki: ez Ópiumország. Ami félelmetes Nancy Farmer regényében, hogy bár a jövőben játszódik, mégis nagyon maiak mind a szereplők, mind a helyszínek, mind az emberi problémák. Szabad-e beavatkozni a genetikába, illetve szabad-e ezzel visszaélni bármilyen cél érdekében?

Áldás vagy átok a tudományos kutatások eredményei? A Skorpióház „lakóinak” sorsa más és más választ sejtet. Matt, aki az Alacrán család birtokán megvetett klónként nevelkedik, csak lassan ébred rá környezetének hazugságaira, ám akkor már majdnem késő: patrónusa, egy száznegyven éves aggastyán a fiú szerveinek felhasználásával szeretné meghosszabbítani saját életét…

Matt azonban felveszi a harcot a mások által diktált rend ellen, és barátai segítségével elszökik a hajdani Mexikó területére, ahol számtalan idegborzoló kaland után végre felfedik előtte az igazságot. Mi több, immár szó szerint a kezében tartja Ópiumország jövőjét, hiszen csak meg kell érintenie a megoldás kulcsát jelentő DNS-leolvasót: A SKORPIÓ JELÉT…

A misztikus történet voltaképp egy varázslatos mese barátságról, túlélésről, bosszúról, és reményről.

A varázslatos sci-fi kalandregény legalább annyira fog tetszetni a fantasy-t kedvelő fiatalabb olvasóknak, mint a sci-fi rajongó felnőtteknek.

Számos irodalmi elismerés mellett (Michael L. Printz Award 2003, Newbery Honor 2003) 2002-ben elnyerte az amerikai National Book Award díjat.

A Warner Brothers filmet forgat a regényből.